Nøsted Brygge Prospekt selveier 2023 digital

1 PROSPEKT SELVEIERLEILIGHETER BYGG E OG F Ledige leiligheter pr. november 2023 HJEM VED FJORDEN

2

3

4

5 NØSTED BRYGGE – HJEM VED FJORDEN Nøsted Brygge i Drammen er stedet for deg som liker å høre bølgeskvulp og fugleliv. Se store skip passere. Blafrende seil. Det yrende båtlivet på fjorden en sommerkveld. Her bor du bokstavelig talt på bryggekanten, og har umiddelbar nærhet til Drammensfjorden og livet her. En helt ny hverdag i et helt nytt hjem!

6 MARITIMT MILJØ Frisk sjøluft, den solrike beliggenheten og nærheten både til byen og marka er attraktivt for de fleste. Det er også en helt ny, moderne leilighet med fantastisk utsikt mot fjorden, med egen, romslig balkong og flotte fellesarealer. Her kan du nyte lange dager på balkongen, ta deg en svømmetur eller en båttur på fjorden. Følge de skiftende årstidene fra egen balkong eller stuevindu.

7

8 DET GODE LIVET PÅ BRYGGA Nøsted Brygge ligger på bryggekanten, med den store båthavnen rett utenfor. Nyt lange dager på din egen balkong, eller møt naboer og venner i de over 5 mål store, grønne fellesarealene! Lekeplasser og trivelige sitteplasser byr på gode opplevelser for alle aldre. Uteområdene på Nøsted Brygge blir en attraktiv og viktig opplevelse i et unikt prosjekt. Her har du friheten til å gjøre akkurat det du vil - når du vil. Kan det bli bedre!

9

10

11 SOLRIKT, MED FANTASTISK UTSIKT OG UNIKE BOKVALITETER De gamle næringsbyggene på Nøsted blir transformert til topp moderne boliger med en rekke kvaliteter inkludert. De lekre selveierleilighetene ligger solrikt- og med fantastisk fjordutsikt! Dette er lyse og moderne premiumleiligheter tilpasset ulike livssituasjoner og behov. E + F bygget har tilsammen 16 selveierleiligheter. To ledige 3-roms leiligheter i F har BRA 70,1 / P-rom 70,0 m2. Begge med egne terrasser på hhv 25,3 og 9,5 m2. Her vil du oppleve nærheten til fjorden og det maritime miljøet rett utenfor. Vi tror ikke du vil bli lei av utsikten, og å kunne følge de skiftende årstidene på fjorden. De øvrige 5 selveierleilighetene ligger mer tilbaketrukket i E-bygget. Solrikt, med fantastisk utsikt over sjøen og det store, vakkert beplantede fellesområdet. Dette er store, praktiske og lyse leiligheter beliggende i prosjektets 6. etasje. Alle med egen stor terrasse. Heis fra parkeringsetasjene. Her er det to ledige leiligheter. En leilighet har BRA 90,5 / P-rom 85,4m2, og egen terrasse på hele 132,7 m2. Den andre ledige leiligheten har BRA 133,2 / P-rom 126,2 m2 og egen terrasse 106,3 m2. Nøsted Brygge har unike bokvaliteter. Her blir alt lagt til rette for et levende og inkluderende bomiljø hvor alle skal trives - både store og små! De store, flotte felles- områdene, felles hobbyverksted og aktivitetsrom, mulighet for egen båtplass, elbil-pool og kajakk-pool... Her har du alle muligheter for en trivelig hverdag!

12 Grønt miljø Det blir etablert en egen elbil-pool som gir deg mulighet for et enkelt, rimelig og ikke minst miljøvennlig bilhold. I parkeringsetasjene er alle plasser til borettslagene forberedt for elbil-ladere. MENY levert hjem til deg På Nøsted Brygge kan du enkelt handle i MENY Nettbutikk og få varene levert rett i ditt nye borettslag. Kjølerommet på Nøsted Brygge blir ditt private hentepunkt og er kun tilgjengelig for deg som bor her. Enklere blir det ikke! Egen båtplass Nøsted Brygge vil få et maritimt miljø med et moderne bryggeanlegg og en stor båthavn med mange plasser. Du som beboer vil få fortrinnsrett til å leie din egen båtplass. Rett utenfor din egen leilighet!

13 Miljøvennlig transport Planene om å etablere en el-ferje på Drammensfjorden er i ferd med å bli realisert. Et miljøvennlig og trivelig transport-alternativ med anløp Nøsted. Det etableres gang- og sykkelsti langs fjorden innover mot Drammen og et nytt busstopp rett utenfor boligene. Rom for aktiviteter På Nøsted Brygge blir det et felles hobbyverksted for ulike aktiviteter, og et rom for bilvask. Ja, også en egen hundevask kommer på plass her. Trenger du mer egen plass enn bodene som følger med leiligheten, kan du leie større rom. Treningsmuligheter Nøsted Brygge får en kajakk-pool som gir deg tilgang til kajakk når du ønsker det. Som trening eller rekreasjon. I 1. etasje er det et velutstyrt og moderne treningssenter som tilbyr deg gode og varierte treningsmuligheter for alle nivåer og alle aldre.

14 Minimalt med vedlikehold På Nøsted Brygge er det valgt materialer og løsninger som skal sikre både deg og borettslaget minimalt vedlikehold og kostnader i årene fremover. F.eks. vinduer og balkongdører fra Magnor Vinduet med opptil 60-års levetid! Miljøvennlige løsninger Leilighetene vil ha vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det leveres vaskemaskin og oppvaskmaskin med varmtvanns-tilkobling som standard. Det gir deg raskere vasketid og lavere energiforbruk. Og du har 5-års garanti på maskinene! Din sikkerhet Nøsted Brygge har løsninger du vil sette pris på. Defigo lås-system installeres i alle felles adkomster. Det er en digital porttelefon du kan styre fra din egen smarttelefon. Du ser hvem som står ved døren – og ser hvem du slipper inn. Videocalling-anlegg og ringe- klokke leveres for hver leilighet.

15

16 GODE OPPLEVELSER I NÆROMRÅDET Nøsted Brygge ligger vakkert og solrikt til ved Drammensfjorden, i et område med en spennende utvikling. Gamle næringsområder transformeres til nye, moderne boliger. På Nøsted brygge bor du bokstavelig talt på bryggekanten, og har umiddelbar nærhet til sjøen og gode, maritime opplevelser. Nøsted Brygge får fantastiske uteområder med restaurant, moderne bryggeanlegg, egen båthavn, store felles takterrasser, og med Sota badestrand rett ved. Samtidig har du nærhet til flotte natur- og rekreasjonsmuligheter rundt vakre Norbykollen. Du finner barnehager, skoler og forretninger i nærområdet, og det er kort vei til Drammmen sentum med alle sine fasililteter.

17

18

19

20

21 BYGG F+G OG E Nøsted Brygge Bygg F+G og E er selveierleiligheter. F+G har tilsammen 16 leiligheter. To ledige 3-roms leiligheter i F har BRA 70,1 / P-rom 70,0 m2. Begge med egne terrasser på hhv 25,3 og 9,5 m2. Dette er lyse og moderne premiumleiligheter, med fantastisk utsikt mot Drammensfjorden og det maritime livet rett utenfor. I E-bygget finner du 5 selveierleiligheter. Her er det to ledig. En leilighet har BRA 90,5 / P-rom 85,4 m2, og egen terrasse på hele 132,7 m2. Den andre ledige leiligheten har BRA 133,2 / P-rom 126,2 m2 og egen terrasse 106,3 m2.

22 Nøsted Brygge har 21 premium selveierleiligheter. 16 av disse finner du helt i front i F+G byggene, med 8 leiligheter i hvert bygg. Her er det 3, 4 og 5-roms leiligheter. Alle med egen balkong. De øvrige 5 ligger i E-bygget. Her er det eksklusive 3 og 4-roms leiligheter med stor terrasse. Alle leilighetene har meget gode solforhold, og får en fantastisk utsikt over Drammensfjorden! Leilighetene får eksklusiv enstavs, lys eikeparkett i stue/kjøkken, soverom, gang og innvendig bod. Bad, toalett og vaskerom får 30x30 cm keramiske fliser. Bad med mosaikkfliser i nedsenket dusjsone. Farger, benkeplater og innredning vil variere i fht. ønsket interiørkonsept. Leilighetene har en komplett, moderne kjøkkeninnredning fra HTH. Det leveres Asko Craft Black Steel hvitevarer, platetopp, oppvaskmaskin med varmtvannstilkobling, kjøle-/fryseskap, stekeovn og ventilator med kullfilter. Gode materialvalg gir deg en moderne, trivelig og lettstelt hverdag.

23 BYGG F BYGG E BYGG G

24 VELG MELLOM TRE ULIKE INTERIØRKONSEPTER Leilighetene på Nøsted Brygge kan ferdigstilles i tre ulike interiørstiler. Vår interiørkonsulent Emma Thorsen fra Meadow Home Drammen har nøye plukket ut forskjellige materialer, strukturer og farger, og satt sammen i tre ulike stilretninger. Alle konseptene er tidløse, med et moderne preg. Materialvalgene er plukket fra øverste hylle, og vil skape en lun og harmonisk atmosfære i ditt nye hjem. Alle interiørstilene får du levert som standard leveranse – helt uten tillegg i prisen.

25 Interiørkonsulentens ord Nøsted Brygge er et helt unikt prosjekt. Med eksklusive detaljer og materialvalg er dette et prosjekt du ikke vil gå glipp av. Det er noe helt spesielt med den roen og stemningen man vil få ved å bo ved vannet - og det er akkurat denne følelsen jeg ønsket å ta med meg inn når jeg satt sammen de forskjellige stilene. Som interiørkonsulent vet jeg at vi alle ønsker vårt eget preg på våre hjem. Det er nå slutt på at alle nye leiligheter skal være kopier av hverandre – jeg har derfor utformet tre forskjellige helhetlige interiørpakker tilpasset forskjellige smakssegmenter. Dermed kan du velge din egen stil uten å bruke tid og krefter på kostbare tilleggsvalg. Jeg håper at en av pakkene Svanen, Ternen og Anden treffer akkurat deg, og din smak! Emma Thorsen / Meadow Home Drammen SVANEN TERNEN ANDEN

26 SVANEN Svanen har en lys, delikat og lett palett med innslag av naturmaterialer.

27 Leiligheten Svanen har nøytrale hvite vegger, hvitt kjøkken med en sort benkeplate, og lyst 1-stavs parkettgulv. Badet har lys beige fliser, med innredning i lys eik. Øvrig informasjon • Vegger malt i Klassisk Hvit • 14 mm 1-stavs parkett Kjøkken • Kjøkkenmodell Hvit Next fra HTH • Gripekanter på alle kjøkkenfronter • Benkeplate i sort Grafitt laminat • Sort Mythos komposittvask Bad • På badet blir beige flis i format 30x30 cm brukt på gulv • 30x60 cm format på veggene • 5x5 cm mosaikkfliser i samme type som gulvflis i dusjsonen • Samme gulvflisene i 30x30 cm vil også bli brukt på gulv på gjestetoalett, samt vaskerom • Vegghengt toalett med Unopax Sisterne -øsning • Baderomsinnredning i lys eik med gripekant i serien Como fra Scalabad • Baderomsspeil i modell Mira med integrerte lys i sidene fra Scalabad Dette er en tidløs stil som vil overleve enhver trend. Leiligheten vil oppfattes lys og åpen, med et rolig og avstemt uttrykk. Denne stilen vil kle møblering i myke former og lyse trefarger.

28 TERNEN Ternen har en lun atmosfære med enkle former og stramme linjer.

29 Leiligheten Ternen vil få varme gråbeige fargetoner på veggene, mørk sortbrun kjøkkeninnredning med en tøff kontrast i en lys sandsten-farget benkeplate. Her er det også valgt lyse parkettgulv for å lysne opp. På badet er det mørke grå fliser på gulv, og en lysere grå flis på vegg. Innredningen er i en sort/brun trestruktur. Øvrig informasjon • Vegger malt i Sober og Washed Linen • 14 mm 1-stavs parkett Kjøkken Kjøkkenmodell One sort struktur fra HTH • Line Sort 20 cm håndtak på alle kjøkkenfronter • Benkeplate i Sandsten laminat • Sort Mythos komposittvask Bad • På badet blir antracita flis i format 30x30 cm brukt på gulv • Blanco i 30x60 cm format på veggene • 5x5 cm mosaikkfliser i samme type som gulvflis i dusjsonen • Samme gulvflisene i 30x30 cm vil også bli brukt på gulv på gjestetoalett, samt vaskerom • Vegghengt toalett med Unopax Sisterne-løsning 5 • Baderomsinnredning i fargen Amerikansk valnøtt med gripekant i serien Como fra Scalabad • Baderomsspeil i modell Mira med integrerte lys i sidene fra Scalabad Leiligheten vil bli oppfattet lun og stemningsfull. Denne stilen får et røft uttrykk som kler godt moderne interiør og detaljer i sort.

30 ANDEN Anden er stilfull og moderne i bruken av flere gråtoner, som sammen vil harmonere og skape helheten i dette konseptet.

31 Leiligheten vil ha lyse grå vegger, mellomgrått kjøkken med sort benkeplate og lyse parkettgulv. Badet er i en mellomgrå flis både på gulv og vegger. Innredningen på badet blir levert i matt sort. Øvrig informasjon • Vegger malt i Tåkedis/Frostdis • 14 mm 1-stavs parkett Kjøkken • Kjøkkenmodell Grå Next fra HTH • Gripekanter på alle kjøkkenfronter • Benkeplate i sort Grafitt laminat • Sort Mythos komposittvask Bad • På badet blir cemento flis i format 30x30 cm brukt på gulv • 30x60 cm format på veggene • 5x5 cm mosaikkfliser i samme type som gulvflis i dusjsonen • Samme gulvflisene i 30x30 cm vil også bli brukt på gulv på gjestetoalett, samt vaskerom • Vegghengt toalett med Unopax Sisterne-løsning • Baderomsinnredning i sort matt med gripekant i serien Como fra Scalabad • Baderomsspeil i modell Mira med integrerte lys i sidene fra Scalabad Denne stilen med avstemte fargetoner gir et vakkert, dempet uttrykk. Kombiner gjerne med farger for å få et unikt preg.

32 BYGG F Bygg F ligger solrikt, med fantastisk utsikt helt i front mot Drammensfjorden. Bygg F har 8 moderne og lyse selveierleiligheter. To ledige leiligheter med areal BRA 71,0 / P-rom 70,0 m2. Begge med egen balkong på hhv. 9,5 m2 og 25,3 m2. Heis fra parkeringsetasjene. BYGG F

33

34 LEILIGHET F201 Bygg: F Etg: 2 | Rom: 3 Bra: 71,0 m2 | P-rom: 70,0 m2 Balkong: 25,3 m2 BRAS: 71,0 m2 DW Bad 5,5 m2 Sov 13,1 m2 32,2 m2 6,6 m2 Sov 7,0 m2 Gang 3,2 m2 Balkong 25,3 m2 Bod 5,0 m2 P B C D G E N A F

35 LEILIGHET F301 Bygg: F Etg: 3 | Rom: 3 Bra: 71,0 m2 | P-rom: 70,0 m2 Balkong: 9,5 m2 DW Bad 5,5 m2 Sov 13,1 m2 32,2 m2 6,6 m2 Gang 3,2 m2 Balkong 9,5 m2 Sov 7,0 m2 Bod 5,0 m2 BRAS: 71,0 m2 P B C D G E N A F

36 BYGG E

37 BYGG E Bygg E ligger solrikt, med utsikt mot Drammensfjorden og det store, pent opparbeidede fellesområdet foran leilighetene. Bygg E har 5 lyse, moderne leiligheter. To ledige leiligheter. En har areal BRA 90,5 m2 og terrasse på 132,7 m2. Den andre har areal BRA 133,2 m2 og terrasse på 106,3 m2. Leilighetene ligger i 6. etasje. Heis fra parkeringsetasjene.

38 LEILIGHET E01 Bygg: E Etg: 6 | Rom: 3 Bra: 90,5 m2 | P-rom: 85,4 m2 Terrasse: 132,7 m2 P B C D F N A G E Takterrasse 132,7 m2 Takterrasse 106,3 m2 BOD 3,6 m2 Sov 1 17,3 m2 Sov 1 13,3 m2 Sov 2 12,4 m2 Sov 2 8,1 m2 Bad 5,5 m2 Bad 5,5 m2 Bad 3,9 m2 Forgang 11,6 m2 Forgang 12,9 m2 6,8 m2 16,3 m2 Stue 47,2 m2 Stue 34,7 m2 Sov 3 8,4 m2 BOD 5,1 m2 F DW F DW BRAS: 90,5 m2 BRAS: 133,2 m2

39 P B C D F N A G E LEILIGHET E02 Bygg: E Etg: 6 | Rom: 4 Bra: 133,2 m2 | P-rom: 126,2 m2 Terrasse: 106,3 m2 Takterrasse 132,7 m2 Takterrasse 106,3 m2 BOD 3,6 m2 Sov 1 17,3 m2 Sov 1 13,3 m2 Sov 2 12,4 m2 Sov 2 8,1 m2 Bad 5,5 m2 Bad 5,5 m2 Bad 3,9 m2 Forgang 11,6 m2 Forgang 12,9 m2 6,8 m2 16,3 m2 Stue 47,2 m2 Stue 34,7 m2 Sov 3 8,4 m2 BOD 5,1 m2 F DW F DW BRAS: 90,5 m2 BRAS: 133,2 m2

40

41

42 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 16Opptrinn x 178 mm 15Inntrinn x 270 mm DW DW DW DW 1 2 3 MC MC 26 27 5x2, 5x1= 15 Sykler MC 25 MC MC 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 Sov 9,6 m2 Sov 12,9 m2 Bod 4,7 m2 Bod 3,2 m2 Bad 5,8 m2 WC 3,4 m2 5,0 m2 L-G201 TYP M 110,7 m2 Omklede 3,9 m2 Sov 8,6 m2 Bad 5,1 m2 Bod 3,6 m2 34,3 m2 Sov 14,1 m2 8,5 m2 L-G202 TYP N 77,9 m2 L-F201 TYP O 71,0 m2 Bad 5,5 m2 Sov 13,1 m2 32,2 m2 6,6 m2 Sov 7,0 m2 Gang 3,2 m2 L-F202 TYP P 98,7 m2 Sov 15,2 m2 Bod 3,9 m2 Bad 5,2 m2 6,8 m2 Bad 6,9 m2 44,9 m2 209,7 m2 Balkong 25,3 m2 Balkong 29,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Balkong 12,0 m2 Bygg C Trapperom 50,0 m2 Bygg D Trapperom 48,6 m2 Felles Gang 41,5 m2 Bod 4,6 m2 Balkong 36,1 m2 Sov 10,2 m2 56,4 m2 Bod 5,0 m2 2. etasje HUS G HUS F ETASJEPLANER BYGG F + G

43 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19Opptrinn x 176 mm 18Inntrinn x 270 mm DW DW DW DW 1 2 MC MC 26 27 25 6x2, 5x1= 17 Sykler MC MC F-301 D-604 D-704 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 L-G301 TYP S 110,6 m2 L-G302 TYP N 77,9 m2 L-F301 TYP O 71,0 m2 L-F302 TYP P 98,8 m2 Balkong 11,5 m2 Bad 5,1 m2 Bod 3,6 m2 Sov 15,6 m2 Garderobe 5,2 m2 Bod 3,2 m2 Bad 5,8 m2 WC 3,4 m2 6,3 m2 Bod 3,5 m2 Sov 7,2 m2 54,0 m2 Sov 14,1 m2 8,5 m2 Bad 5,5 m2 Sov 13,1 m2 32,2 m2 6,6 m2 Sov 10,2 m2 Sov 15,2 m2 Bod 3,9 m2 Bad 5,2 m2 6,8 m2 Bad 6,9 m2 44,9 m2 Gang 3,2 m2 34,3 m2 Balkong 9,5 m2 Bygg C Trapperom 50,0 m2 Bygg D Trapperom 48,6 m2 Felles Gang 41,5 m2 Balkong 12,8 m2 Balkong 36,1 m2 Sov 7,0 m2 Sov 8,6 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 3. etasje HUS G HUS F

44 Takterrasse 111,7 m2 220,0 m2 Takterrasse 105,3 m2 Takterrasse 106,3 m2 Takterrasse 132,7 m2 Takterrasse 106,3 m2 Frokost-terrasse 12,6 m2 5 24.10. 24.10. E5 Leilighet E-5 268,1 m2 E3 Leilighet E-3 134,8 m2 WC 2,4 m2 Bad 6,2 m2 Bad 3,5 m2 Bad 4,8 m2 Garderobe 7,5 m2 Bod 7,6 m2 Vaskerom 5,4 m2 Garderobe 7,3 m2 Sov 1 20,4 m2 Sov 2 14,9 m2 Sov 3 15,0 m2 29,7 m2 Spisestue 41,0 m2 Stue 51,1 m2 Soveromsgang 4,3 m2 Hall 11,2 m2 Forgang 5,1 m2 Sov 1 17,3 m2 BOD 5,1 m2 Bad 5,3 m2 Bad 3,9 m2 Sov 2 12,4 m2 Sov 3 8,4 m2 17,0 m2 Stue 47,5 m2 Forgang 11,6 m2 Sov 1 17,4 m2 BOD 5,3 m2 Bad 5,5 m2 Bad 3,9 m2 Sov 2 12,4 m2 Sov 3 8,4 m2 17,0 m2 Stue 43,8 m2 Forgang 16,1 m2 E4 Leilighet E-4 134,9 m2 E1 Leilighet E-1 90,5 m2 Bibliotek 21,5 m2 E2 Leilighet E-2 133,2 m2 BOD 3,6 m2 Sov 1 17,3 m2 Sov 1 13,3 m2 Sov 2 12,4 m2 Sov 2 8,1 m2 Bad 5,5 m2 Bad 5,5 m2 Bad 3,9 m2 Forgang 11,6 m2 Forgang 12,9 m2 6,8 m2 16,3 m2 Stue 47,2 m2 Stue 34,7 m2 Sov 3 8,4 m2 BOD 5,1 m2 F DW F DW F DW Kj/Fr Vin Vin F DW F DW 6. etasje ETASJEPLAN BYGG E

45

46 SEKSJONERING, PARKERING OG BODER BYGG F OG G 2. etasje 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 16Opptrinn x 178 mm 15Inntrinn x 270 mm DW DW DW DW 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 MC MC 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 26 27 5x2, 5x1= 15 Sykler 41 42 23 24 43 44 45 46 35 28 MC 22 MC 36 - HC 38 39 37 47 40 48 49- HC 50 - HC 33 34 31 32 29 30 25 51 - HC til 2. Etasje RAMPE til 3. Etasje MC MC BODER PARKERING 51 Parkeringsplasser (4 HC) 4x2= 8 Sykler x01 x02 disponibel x03 x04 disponibel 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 Sov 9,6 m2 Sov 12,9 m2 Bod 4,7 m2 Bod 3,2 m2 Bad 5,8 m2 WC 3,4 m2 5,0 m2 L-G201 TYP M 110,7 m2 Omklede 3,9 m2 Sov 8,6 m2 Bad 5,1 m2 Bod 3,6 m2 34,3 m2 Sov 14,1 m2 8,5 m2 L-G202 TYP N 77,9 m2 L-F201 TYP O 71,0 m2 Bad 5,5 m2 Sov 13,1 m2 32,2 m2 6,6 m2 Sov 7,0 m2 Gang 3,2 m2 L-F202 TYP P 98,7 m2 Sov 15,2 m2 Bod 3,9 m2 Bad 5,2 m2 6,8 m2 Bad 6,9 m2 44,9 m2 75,4 m2 77,2 m2 82,4 m2 209,7 m2 Lager 22,9 m2 Teknisk 11,9 m2 Bod 2,7 m2 Bod 2,7 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,2 m2 Bod 2,8 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Vann/Sprinklerrom 43,9 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,4 m2 Bilvask 91,9 m2 112,1 m2 Balkong 25,3 m2 Balkong 29,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 3,0 m2 Bod 3,0 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,7 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,6 m2 Bod 3,9 m2 Bod 2,6 m2 Bod 5,0 m2 Bod 2,9 m2 Bod 2,6 m2 Bod 2,7 m2 Bod 3,2 m2 Bod 2,9 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,7 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Balkong 12,0 m2 Bygg C Trapperom 50,0 m2 Bygg D Trapperom 48,6 m2 Felles Gang 41,5 m2 Bod 2,5 m2 Bod 2,7 m2 Bod 5,0 m2 Bod 3,9 m2 Felles Gang 50,8 m2 70,6 m2 69,9 m2 Teknisk 11,3 m2 Lager 10,9 m2 Lager 8,9 m2 Lager 36,5 m2 Felles Gang 94,6 m2 Felles Gang 111,5 m2 58,4 m2 63,1 m2 Bygg A 9,2 m2 Bygg A Trapperom 32,6 m2 60,0 m2 Felles 61,7 m2 WC 4,2 m2 Bygg B/E Trapperom 86,7 m2 Bod 4,6 m2 1 702,6 m2 Lager 8,5 m2 Balkong 36,1 m2 HC-WC 5,8 m2 Bod 5,8 m2 Bod 5,7 m2 Bod 5,0 m2 Sov 10,2 m2 56,4 m2 Bod 5,0 m2

47 3. etasje 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19Opptrinn x 176 mm 18Inntrinn x 270 mm DW DW DW DW 1 2 3 7 8 9 10 11 MC MC 4 5 6 12 13 14 15 16 17 18 19 21 26 27 23 24 22 25 35 28 MC 38 39 37 33 34 31 32 29 30 41 42 43 44 45 46 47 40 48 49 - HC 50 - HC 52 53 36 - HC 51 - HC 6x2, 5x1= 17 Sykler 13x2, 4x1 30 sykkler MC MC BOD-AREAL nedenfor til etasje nedenfor nedenfor PARKERING 53 Parkeringsplasser (4 HC) 20 Brua til P-HUS nedenfor x5 x6 x7 F-301 disponibel D-603 D-703 D-604 D-704 disponibel disponibel disponibel x8 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 L-G301 TYP S 110,6 m2 L-G302 TYP N 77,9 m2 L-F301 TYP O 71,0 m2 L-F302 TYP P 98,8 m2 Balkong 11,5 m2 Bad 5,1 m2 Bod 3,6 m2 Sov 15,6 m2 Garderobe 5,2 m2 Bod 3,2 m2 Bad 5,8 m2 WC 3,4 m2 6,3 m2 Bod 3,5 m2 Sov 7,2 m2 54,0 m2 Sov 14,1 m2 8,5 m2 Bad 5,5 m2 Sov 13,1 m2 32,2 m2 6,6 m2 Sov 10,2 m2 Sov 15,2 m2 Bod 3,9 m2 Bad 5,2 m2 6,8 m2 Bad 6,9 m2 44,9 m2 Gang 3,2 m2 34,3 m2 Balkong 9,5 m2 Bygg C Trapperom 50,0 m2 Bygg D Trapperom 48,6 m2 Felles Gang 41,5 m2 Bygg A Trapperom 32,6 m2 Balkong 12,8 m2 Bygg B/E Trapperom 74,3 m2 Balkong 36,1 m2 Sov 7,0 m2 Sov 8,6 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2 Bod 5,0 m2

48 UTOMHUSPLAN Nøsted Brygge får mer enn 5 mål med flotte fellesområder! Det blir et stort, grønt fellesareal i front mot brygga, og i atriene mellom bygningene. Her får du et unikt fellesområde for hygge og rekreasjon rett utenfor din egen dør. Vakkert beplantet, og med lekeplasser og trivelige sitteplasser. Adkomst til parkeringsetasjer og internveier på eiendommen blir asfaltert og/eller lagt med betongheller og armert gress.

49 29.07.2021 Rev. O Innvendig vinduska Prosjektnummer: O2019-002 Prosjekt: Nøsted Brygge Tegning: UTOMHUSPLAN 1+4 ETASJE Tegningsnr.: A.03.3 Gnr./Bnr.: 25/121, 122, 128, 129, 144, 145 Rev. Beskrivelse Dato Adresse: Svelvikv 3039 Dr Tiltakshaver: Nøsted AS Kommune: Drammen Rev. F 24.01.2020 Justering etter mø Rev. G 07.02.2020 Materialer, leilighet Rev. H 06.03.2020 Justering av fasade Rev. I 29.04.2020 Utvidet utomhuspla Rev. J 05.06.2020 Justering etter bran 29.06.2020 Rev. K Tunnel justert 20.07.2020 Rev. L Sykkelparkering, SN 20.08.2020 Rev. M Ny parkering i 2 et 12.01.2021 Rev. N Plassbygd løsning 20.09.2021 Rev. P Utomhusplan revid 1,25 % 1,25 % 6,67 % 6,67 % 6,67 % 6,67 % led light 4,00 2,00 2,00 0,01 7,01 0,40 5,61 7,07 5,18 7,33 4,15 5,67 4,28 0,11 9,57 8,42 0,48 1,23 1,46 9,65 0,42 2,84 16,23 15,99 51,08 25,14 3,14 113,11 +2,30 +2,30 +2,01 +1,53 +1,53 +1,82 +1,53 +1,75 +1,53 +1,53 +1,53 +1,53 +1,53 +1,53 +1,53 +1,94 +1,94 +1,94 +1,94 +1,94 +1,53 +1,94 +3,00 +3,00 +3,00 +3,00 +3,00 +3,00 +2,30 +2,30 +2,30 +3,00 +2,30 +2,30 +2,30 +2,30 +2,31 +3,00 +3,00 til riving til riving til riving til riving til riving til riving til riving Spirea hvit Skyveport Spirea hvit Spirea hvit NÆRING 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 12,50 % 12,50 % TRAFO 25/122 400V 230V H=3,685m dør: H1=2680m B1=1790 SYKKEL: 18x2=36 SYKKEL: 8x2=16 SYKKEL: 6x2=12 SYKKEL: 3x2=6 SYKKEL: 9x2=18 NY SNR. 3 Hovedtavle SNR. 7 SNR. 4 NY SNR. 1 Ikke utgravd Ikke utgravd SNR. 15 Fjernvarme 83 POSTKASSER 36 PARKERINGSPLASSER (5 HC) 68,09 7,00 7,87 0,90 6,08 3,95 46,82 9,57 24,50 18,31 67,74 +1,94 Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Møteplass Forsythia Kannonskulptur Kannonskulptur Kannonskulptur Møteplass Rogn Rogn Møteplass Møteplass Rogn Mattesvingel Rogn Møteplass Mattesvingel P-HUS HUS G HUS F NÆRING EKSISTERENDE BYGG SYKKEL: 12 SYKKEL: 12 SYKKEL: 12 SYKKEL: 10 SYKKEL: 20 SYKKEL: 7x2=14 Møteplass 8,33 % 8,33 % 8,33 % 6,67 % 6,67 % LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT LIGHT POINT 111,84 0,26 6,07 29,60 5,10 67,04 3,76 19,12 3,63 15,64 1,88 15,74 2,00 2,35 11,83 2,63 2,80 3,97 3,06 5,18 2,00 2,00 2,00 2,00 2,00 2,00 2,00 2,00 2,00 3,19 +12,50 +12,48 +12,50 +12,50 +12,35 +12,35 Benk Benk Benk Benk Benk Benk Benk Benk Benk Benk Forsythia Lekeareal 45,24m2 Sandkasse 5,76m2 Huskestativ Fjærvippe Sandkasse 5,76m2 Lekeareal 45,82m2 Forsythia Forsythia Forsythia Forsythia Klatestativ Bær hage Bær hage Bær hage Hagerørkvein Hagerørkvein Hagerørkvein Hagerørkvein Spirea hvit Spirea hvit Spirea hvit Støyskjerm H=2,2m Lekeareal 44,00m2 Lekeareal 37,00m2 Spirea hvit Bær hage Sandkasse 4,00m2 Fjærvippe Klatestativ Huskestativ Spirea hvit Spirea hvit +12,35 +12,35 +12,35 +12,35 +11,50 +12,35 10 PARKERINGSPLASSER SNR. 16 SNR. 6 SNR. 15 SNR. 17 SNR. 18 SNR. 19 SNR. 12 SNR. 7 SNR. 11 SNR. 14 SNR. 8 SNR. 13 SNR. 12 6 POSTKASSER 3,11 8,51 4,11 12,20 7,09 4,00 6,81 4,12 3,21 4,00 3,19 11,56 3,32 4,28 3,45 4,39 11,02 0,88 6,08 6,12 0,30 111,77 84,25 7,82 2,80 16,01 110,88 13,75 51,42 50,10 0,10 34,06 12,76 3,49 0,22 33,63 0,10 5,32 5,66 10,88 12,19 0,39 13,01 2,95 56,17 8,32 7,41 8,19 4,11 1,79 15,85 1,98 13,20 3,10 30,63 5,50 31,01 4,21 7,83 1,53 2,47 0,68 +12,33 +12,30 +12,33 +12,33 +12,33 +12,30 +11,77 +11,89 +12,48 +12,50 +12,50 +12,48 +12,50 12,50 +9,00 +12,50 +12,50 Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Plantekasse h=980mm Plantekasse h=980mm Plantekasse h=980mm Plantekasse h=980mm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Plantekasse h=980mm Plantekasse h=980mm Plantekasse h=980mm Plantekasse h=980mm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Kantstein vis 0 cm Rogn Rogn Rogn Rogn Mattesvingel Mattesvingel Hagerørkvein Hagerørkvein Hagerørkvein Møteplass Møteplass Møteplass Møteplass Møteplass HUS G HUS F HUS A HUS B HUS C HUS D HUS E SYKKEL: 20 TRAFO 25/121 TAVLE TAVLE SYKKEL: 12 SYKKEL: 8 SYKKEL: 9 Forsythia Møteplass Mattesvingel Forsythia Forsythia Forsythia Forsythia Forsythia Rogn Forsythia Mattesvingel Møteplass Møteplass Møteplass Møteplass Møteplass Møteplass Forsythia Rogn Rogn Rogn SYKKEL: 5 SYKKEL: 6 Møteplass +1 TEGNFORKLARING Planes begrensning Betongheller Gressarmering Asfalt Tredekke Stødempende gummimatter Gress Grus Sandkasse Forsythia Spirea rosa Tre(rogn) i en pott med en benk Alperips Spirea hvit Kantstein, vis 0cm Gress på dekke 0 2 4 6 8

50 Det var en gang… Sånn starter de fleste eventyr. Også industrieventyret Nøsted Bruk. Allerede i 1875 ble det grunnlagt et sagbruk og høvleri på Nøsted, med navn etter gründerne Bache & Gram. Etter en brann i 1890 ble bruket gjenoppbygget med større produksjonskapasitet og hadde 120 – 130 ansatte ved full drift. Arbeidet gikk døgnet rundt i to 12-timers skift. Lønnen var fra 1,50 til 3.00 kroner dagen avhengig av arbeidsoppdragene. I brukets tidlige historie bodde det i perioder mange kunstnere her. Blant dem kjente navn som Christian Skredsvig, Hans Heyerdahl, Nils Gude og Eilif Petersen. Alle disse har satt sitt preg på norsk malerkunst. Mange av arbeiderne bodde i Glassverket-brakken og andre boliger rett ved bruket, og mange av guttene fulgte faren på jobben allerede fra de var 12 – 15 år gamle. Om vinteren med is på fjorden stanset produksjonen opp, og arbeiderne måtte finne noe annet å gjøre. I 1915 kom nye eiere til, og aksjeselskapet Nøsted Bruk A/S ble dannet. Etter en ny brann i 1916 ble bruket bygget opp igjen, til en større og mer moderne bedrift på ca 1500 kvm. Senere kom også et nytt lagerbygg på 1300 kvm. 20-årene var en vanskelig tid, preget av liten etterspørsel, driftsinnskrenkninger, streiker og lockout. I 1927 var bruket konkurs. FRA NØSTED BRUK TIL NØSTED BRYGGE

51 I januar 1930 kom produksjonen i gang igjen med Bjerknes, Krekling og Hobbelstad som nye eiere. Fra ca. 50 ansatte rundt 1930, var det produksjonen av trefiberplater, kjent som Nøstex-plater, som fikk fart på produksjonen. Rett etter krigen var gjenopp- byggingen av Norge i gang, og Nøstex-platene fant veien inn i mange norske hjem. I 1950 og -60 årene var det nær 300 ansatte på Nøsted Bruk. I det samme området langs Drammensfjorden ble det gjennom årene etablert flere store industribedrifter. Foruten Nøsted Bruk, var Drammen Slip & Verksted, Drammen Jernstøperi og Drammens Glassverk store arbeidsgivere. Det førte til en betydelig bydelsutvikling, og mange nye boliger ble over tid bygget her. Familier etablerte seg, og forretninger og skoler kom til. I 1965 ble sagbruket og etter hvert høvleriet på Nøsted Bruk lagt ned, og produksjonen av trefiberplater overtok. På 70-tallet ble hardplater det viktigste produktet. Det gikk bra noen år, men dessverre ble det store produksjonsutfordringer. I 1976 ble hele bedriften lagt ned, og 133 ansatte mistet jobbene. Snipp, snapp, snute… Med det var et over 100års industrieventyr ute. Men historien slutter ikke her. Nå er Nøsted Bruk klar for en omfattende transformasjon fra næring til bolig. Fra gamle Nøsted Bruk til moderne boliger på Nøsted Brygge. Velkommen til nye opplevelser! KILDER: Drammen Byleksikon, Industrimuseum

52

53 NOEN TANKER FRA ARKITEKTEN Prosjektet Nøsted Brygge etableres i et veldig spennende område med utsikt over Drammensfjorden. Det eksisterende industribygget har påvirket mange av design- valgene. I stedet for å skjule dets funksjonelle og stramme arkitektoniske karakter, ble det valgt å videreføre dette elementet som en verdi i det nye boligbygget. Bygningene danner en C-form, åpen mot fjorden. I den indre gårdsplassen er det et parkeringsbygg som rommer 77 parkeringsplasser, og med et hagetak i tredje etasje. Hoveddelen av det eksisterende bygget inkluderer lager og næringsvirksomhet, samt at en del av andre og tredje etasje er forbeholdt parkering. Den rektangulære formen fungerer som et høyt podium for bygging av boligene, og den høye plasseringen gir boligene en enda bedre utsikt over fjorden. De 89 nybygde boligene er organisert i to hovedbygg med en tak-hage mellom seg. De to høyeste bygningene på syv etasjer fungerer som en forbindelse mellom boligene og næringslokalene. De definerer også området mot fjorden med velbalanserte volumer og åpne plasser. Plasseringen av bygningskroppene er designet for å gi mye lys til de grønne områdene, gi optimal utsikt over fjorden fra boligene, og samtidig skjerme beboernes privatliv. Fellesarealer, som balkonger, trapperom og grønne områder, er spesielt ivaretatt. Disse arealene gir beboerne noen ekstra kvaliteter i hverdagen. Materialene er valgt for å være i samsvar med den enkle og funksjonelle karakteren til det eksisterende bygget. Mørke murstein i klinker dekker fasadene til næringsdelen, mens resten av bygningene dekkes med treverk. In fede, Arch. Valerio Ricci

54 Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Sammen med kontraktstegninger, kontrakt og øvrige vedlegg utgjør dette dokumentasjonen på din bolig. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid denne leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Det presiseres særskilt at kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning. Det forbeholdes rett til å foreta mindre endringer av konstruksjon og materialvalg forutsatt at dette ikke medfører vesentlig endringer i kvalitet. Slike endringer medfører ikke rett til prisavslag. Leilighetene overleveres bygg- rengjort. Det må påregnes noe byggestøv etter overtagelse. Tegninger i prospektet viser ikke sjakter, eventuelle innkassinger, VVS-føringer osv. i komplett utførelse. Salgstegningene i prospektet er derfor ikke egnet for måltaking. Videre kan vindusplasseringen i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget, krav til bæring, isolasjonskrav osv. Boligene oppføres iht. bestemmelsene i TEK17. Bygningsmessige standarder følger normalstandard på malerarbeider, overflater, helning, loddavvik m.m. Det gjøres oppmerksom på at skisser, perspektiv, utomhusplan, plantegninger og bilder i prospektet er av illustrativ karakter og inneholder derfor detaljer som farger, innredninger, møblering, belysning, beplantning og lignende som ikke inngår i leveransen. Stiplede løsninger og innredninger leveres ikke. Selger og megler tar forbehold om trykkfeil i prospekt og prisliste. Konstruksjon Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong, stål og tre. Fasadene bygges opp som isolerte stendervegger og kles utvendig med plater/stein/tegl og/eller treverk som vist i prospekt. Innvendige vegger utføres i stenderverk kledd med gipsplater. Fellestrapper bygges i betong eller stål. Vegger sparkles, males eller støvbundet betongoverflate. Innvendige fellestrapper leveres flislagt eller med belegg, type Forbo granitt eller lignende. Materialbruk og farger skal avstemmes slik at utbyggingen danner et harmonisk hele, men med variasjon. Der det er synlige stålsøyler i bæringen vil disse leveres korrosjonsbeskyttet og med malte overflater. Balkonger/terrasser Balkong- og terrassegulv er å anse som utvendig konstruksjon. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk må påregnes. Det leveres avhengig av plassering, glassrekkverk, eller spilerekkverk i stål. Håndløper er av stål eller aluminium. Balkonger og terrasser får tregulv. Underkant balkongdekker leveres med trespiler og- eller finer. Balkong- og terrassedører er av typen skyve- eller slagdører fra MagnorVinduet som det fremgår av leilighetstegningene. Dørene leveres ferdig behandlet fra fabrikk i 3-delt konstruksjon med utvendig aluminiumsbekledning og innvendig trebekledning som for vinduene. Parkering og adkomst Det leveres parkeringsplass i parkeringsetasjer i plan 2 og 3 som er plassert under leilighetene med adkomst fra nedkjøringen til Nøsted Brygge. Parkering på gulv. Alle leiligheter vil få biloppstilingsplass klargjort for lademulighet og bod i garasjeanlegget. Leie betales over fellesutgiftene. I parkeringsetasjer leveres betonggulv, betongvegger og betonghimling som sprøytemales/støvbindes. Det leveres med T-profilhimling der dette er påkrevet. Det vil være synlige tekniske installasjoner, og rør vil være ubehandlet. Fri kjørehøyde vil være ca. 2,1 meter. Lokale områder for tekniske installasjoner vil forekomme. Det leveres felles parkeringsrom for sykler og barnevogner. Det blir også etablert sykkelpleiestasjon, dyrevaskeplass og hobbyrom. Garasjeanlegget blir avtrekksventilert uten oppvarming. Det vil kunne forekomme lokale svanker i gulvet hvor vann kan samle seg. Se utkast for fordeling av P-plasser og boder på plantegning for plan 2 og 3. LEVERANSEBESKRIVELSE Dato: 20.11.2021

55 Heis Det vil være heis fra parkeringsetasjer til alle leilighetsbyggene. Det installeres personheiser i tilknytning til trapperom. Utomhus Utomhusarealene opparbeides med utgangspunkt i endelig godkjent utomhusplan. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til utforming og materialvalg. Grøntområder vil bli beplantet og lagt med ferdiggress/armert gress. Adkomst til parkeringsetasjer og internveier på eiendommen blir asfaltert og/eller lagt med betongheller og armert gress. Utvendige vannkraner for felles bruk vil bli plassert der selger finner dette hensiktsmessig. Det gjøres oppmerksom på at avhengig av årstid kan fellesarealer/utomhusområder bli ferdigstilt først etter overtagelse av boligen. Lekeområder skal innby til variasjon og utfordring i lek for forskjellige aldersgrupper. Det leveres takterrasser på enkelte av leilighetene. Renovasjon Miljøstasjon plasseres ute i forbindelse med adkomst til leilighetene. Avfallsanlegget er en delvis nedgravd løsning. TV/radio/telefon/bredbånd TV/internettanlegg frem til hovedfordeling/hovedpunkt, med kollektiv avtale med Altibox. Det leveres punkt i leilighetene for data og TV-uttak iht. romskjema. Uttak vil være ferdig kablet og terminert ved innflytting. Takhøyde Leilighetene leveres med generell innvendig takhøyde mellom ca. 2,50 m og 2,60 m avhengig av leilighetsbygg A, B, C, D, E, F og G. Det kan forekomme nedforinger, fortrinnsvis i bod, entré og bad til ca. 2,20 m. I tillegg vil lokale nedforinger også kunne forekomme i områder der dette er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav eller tekniske føringer. Det vil bli synlige V-fuger i taket der det ikke er nedforet med gips. Det kan forekomme sprang mellom betongelementene i himling. Alle himlinger vil være malt. Inngangsparti Det leveres belegg type Forbo granitt eller lignende, flis eller støvbundet betong i innvendige fellesarealer. Vegger leveres i malt og sparklet gips eller malt eller støvbundet betong. Det vil benyttes systemhimling. Alle postkasser blir plassert samlet i plan 1. Trapperom og korridorer Innvendige fellestrapper bygges i betong og leveres med belegg type Forbo granitt eller lignende, flis eller støvbundet betong. Det leveres spilerekkverk i mørk grå/sort. Utvendige fellestrapper bygges i betong eller stål. Vegger Veggene består både av betongvegger og lettvegger i isolert stenderverk og gips. Tykkelse og oppbygging varierer iht. lyd- og brannkrav for veggen. Alle overflater sparkles og males. Overgang mellom betongvegger/gipsvegger fuges. Også over- gangen mellom vegg og tak utføres fuget/listefritt. Konseptvalg og farger Leilighetene på Nøsted Brygge kan ferdigstilles i tre ulike interiørstiler. Vår interiør- konsulent Emma Thorsen fra Meadow Home Drammen har nøye plukket ut forskjellige materialer, strukturer og farger, og satt sammen i tre ulike stilretninger. Alle konseptene er tidløse, med et moderne preg. Materialvalgene er plukket fra øverste hylle, og vil skape en lun og harmonisk atmosfære i ditt nye hjem. Alle interiørstilene får du levert som standard leveranse – helt uten tillegg i prisen. Velg mellom 3 forskjellige interiør- konsepter: Svanen Svanen har en lys, delikat og lett palett med innslag av naturmaterialer. Dette er en tidløs stil som vil overleve enhver trend. Nøytrale hvite vegger, hvitt kjøkken med en sort benkeplate, og lyst parkettgulv. Badet har lyse beige fliser, med en lekker innredning i eik.Leiligheten vil oppfattes lys og åpen, med et rolig og avstemt uttrykk. Denne stilen vil kle møblering i myke former og lyse trefarger.

56 Ternen Ternen har en lun atmosfære med enkle former og stramme linjer. Varme gråbeige fargetoner på veggene, mørk sortbrun kjøkkeninnredning med tøff kontrast i en lys sandsten-farget benkeplate. Her er det også valgt lyse parkettgulv for å lysne opp. På badet er det mørkegrå fliser på gulv, og en lysere grå flis på vegg. Innredningen er den samme som på kjøkkenet. Leiligheten vil bli oppfattet lun og stemningsfull. Denne stilen får et røft uttrykk som kler godt moderne interiør og detaljer i sort. Anden Anden er stilfull og moderne i bruken av flere gråtoner, som sammen vil harmonere og skape helheten i dette konseptet. Leiligheten vil ha lysegrå vegger, mellomgrått kjøkken med sort benkeplate, og lyse parkettgulv. Badet har en mellomgrå flis på gulv, og en lys grå flis på vegg. Innredningen er i en sort matt utførelse. Denne stilen med avstemte fargetoner gir et vakkert, dempet uttrykk. Kombiner gjerne med farger for å få et unikt preg. Garderobe Det avsettes plass til et skap pr. sengeplass på soverom. Plassering kan avvike fra plantegningene. Garderobeskap og innredning kan leveres som tilvalg. I nisjer hvor det er inntegnet skyvedørsgarderober leveres skapdører, men ikke innredning. Sportsbod Det medfølger 1 stk. sportsbod til alle leiligheter. Sportsboder plasseres i tilknytning til parkeringsplass. Gulv leveres i støvbundet betong. Hver bod leveres med nettingvegger med dør som kan låses med hengelås. Sportsboden, eller rommet boden er plassert i, er ventilert men ikke oppvarmet, og egner seg derfor kun til oppbevaring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger. Rørføringer og kanaler i bodareal kan forekomme. Fordeling av boder utføres når de bygningsmessige detaljer i parkeringsetasjer er endelig avklart. Kjøkken Det leveres innholdsrike, moderne kjøkkeninnredninger fra HTH iht. interiørkonsept. Det leveres benkeplate i kompaktlaminat med underlimt vask. Kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning som sendes ut på et senere tidspunkt innen tilvalgsprosessen starter. Det leveres ettgreps blandebatteri. Det leveres Asko Craft Black steel hvitevarer, platetopp, oppvaskmaskin for varmtvanns-tilkobling, kjøle/fryseskap, stekeovn og ventilator med kullfilter. Bad/WC Bad plassbygges og leveres komplett med fliser iht. interiørkonsept beregnet for våtrom både på gulv og vegger. WC leveres med flis på gulv iht. interiørkonsept. Innredning Scala Bad leveres med underskap/skuffer med heldekkende servant. Videre leveres ettgreps servantbatteri, speil og lys over baderomsinnredning, stikk ved innredning, LED downlights i himling, samt vegghengt toalett i hvitt porselen med «softclose». Dusjvegger leveres i laminert glass med ettgreps dusjbatteri. Mindre ansamlinger av vann vil kunne forekomme på badegulv etter dusjing. Det leveres Asko Craft Black steel vaskemaskin for varmtvannstilkobling. Det kan bli terskel/nivåforskjell fra bad til tilliggende rom. Dører Innvendige dører leveres med slett, glatt overflate og lav terskel, farge iht. romskjema. Dørvridere leveres i børstet utførelse. Inngangsdører til leilighetene leveres med FG-godkjent lås. Hovedinngangsdører til byggene leveres med sideglass der det er mulig. Låssystem/Porttelefon Hver leilighet leveres med 3 sett med nøkler som kan benyttes til egen inngang evt. terrasse/balkongdører. Videocalling-anlegg og ringeklokke ved inngangsdør for hver leilighet. Alle dører til fellesarealer og garasjeport leveres med elektronisk låssystem. Tilvalg for elektronisk inngangsdør til leilighet. Vinduer/Balkongdører Vinduer og balkongdører leveres av MagnorVinduet i 3-delt konstruksjon med utvendig aluminiumsbekledning og innvendig trebekledning malt i klassisk hvit, og energiglass iht. isolasjonskrav. Som tilvalg kan det leveres innvendig bekledning i flere forskjellige tresorter og farger. Det blir tilrettelagt for solavskjerming, som tilbys som tilvalg. Det leveres skyvedører eller slagdører fra oppholdsrom til balkonger og terrasser iht. plantegning. Karmer leveres ferdig malt fra fabrikk. Moderne vinduer isolerer langt bedre enn

57 eldre vinduer, noe som fører til at glasset blir kaldere på utsiden fordi varmen ikke trekker ut. De kalde utvendige flatene kan derfor gi kondens på utsiden av vinduet. Gulv På gulv leveres en-stav eikeparkett i lys farge. Listverk Listverk leveres ferdig malt fra fabrikk med synlige spikerhull. Det leveres ikke taklister. Rettkantet, slette gulvlister i eik i rom med parkett, i rom med flis leveres sokkelflis som avslutning mot vegg. Det må påregnes sprekker i hjørner på dør- og vindusbelistning fordi listverket er levende materialer og vil variere avhengig av temperatur og fuktighet. Elektro Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Det vil på et senere tidspunkt utarbeides egne punktplaner for elektro. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker krav etter gjeldende forskrifter (Siste utgave av NEK 400 «Elektriske installasjoner i boliger» definerer antall strømpunkt og kurser). Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring til sjakter for tekniske føringer. Elektriske anlegg ligger generelt skjult, bortsett fra ved betong og lydvegger hvor det kan bli synlige føringer. Det må påregnes synlige inspeksjonsluker for tekniske anlegg. Lyspunkter i himlinger leveres iht. romskjema. LED-lys under overskap på kjøkken. Det vil bli montert stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Sikringsskap med automatsikringer plasseres på egnet sted. Det blir individuell strømmåler for den enkelte leilighet. Strømforbruk i fellesarealer som garasje og boder, utearealer registreres på felles målere og kostnadene fordeles mellom leilighetene etter for- delingsnøkkel. Strøm til ladestasjoner fore lbil registreres separat. Det elektriske anlegget i leilighetene er tilrettelagt for app-styring som tilvalg. Ventilasjon Det installeres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Et separat aggregat i hver leilighet er plassert enten i bod eller i himling i entré. Bad og WC vil benytte overstrømning i spalte mellom dør og terskel, mens det leveres tilluftsventiler til øvrige rom. Ventilasjonsanlegget leveres uten kjøling. Det leveres kjøkkenavtrekksløsning med kullfilter i alle leiligheter (ikke tilknyttet leilighetens system for balansert ventilasjon). Oppvarming og varmt vann Leilighetene vil ha vannbåren gulvvarme (ikke bod). Alle vannledninger til tappesteder er rør-i-rørsystem. Plassering av koblingsskap til den enkelte leilighet på bad. For leilighetene leveres varmtvann fra felles varmtvannsveksler i energisentralen. Avregning av energiforbruk er individuelt for hver leilighet. Brannsikring Sprinkleranlegg i leilighetene, fellesarealer og evt. balkonger leveres etter gjeldende krav. Det må påregnes synlige sprinklerhoder. Omfang sprinkling av balkonger iht. gjeldende regelverk. Fellesarealer, sportsboder og parkeringsetasjer fullsprinkles. Brann- og røykvarsler samt brannslukningsutstyr leveres iht. forskrifter. Tilvalg og endringer Det vil, i en tidsbegrenset periode, være anledning til å gjøre tilvalg til boligene. Selger og entreprenør vil så snart som mulig, og i god tid før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsoversikt hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det orienteres om at uttrekkssummen for prosjektets standardprodukter vil være kostpris (hensyntatt rabatter). Som følge av dette kan uttrekkssummen være betydelig lavere enn veiledende butikkpris. Endringer ut over de som fremkommer i tilvalgsoversikten må på fritt grunnlag vurderes av selger, entreprenør og dennes underleverandører. Det kan ikke påregnes endringer som er i strid med rammetillatelse eller som vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift. Det er ikke anledning til å flytte på vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel. Det gjøres oppmerksom på at elektrotilvalg i betongvegger kan bli med synlige føringer. Kjøper må overholde de frister (valg og betaling) som settes. I motsatt fall har selger rett til å levere leiligheten i samsvar med leveransebeskrivelsen. Alle tilvalg/endringer avtales direkte mellom kjøper og selger, eller representant utpekt av selger i en separat avtale. Kjøper kan ikke trekke ut enkeltleveranser (fliser, kjøkken, gulv osv.) fra avtalen. Det kan ikke påregnes at selger skal påta seg å montere eventuelle leveranser som kjøper bestiller på egen hånd før overtagelse. For ytterligere detaljer se romskjema og materialbeskrivelse.

58 ROMBESKRIVELSE Dato: 20.11.2021 ROM GULV VEGGER HIMLING EL-ANLEGG Generelt fellesområder Flis 60 x 60 Gulvbelegg homogen vinyl, Forbo Granitt eller tilsvarende Malt eller støvbundet betong Farge grå skifer eller tilsvarende Grunnet og malt betong. Gipsplater sparklet og malt. Branntekniske plater. Alle vegger innvendig malt med NCSNCS S0500-N (Klassisk Hvit). Alle gerikter/gulvlister/ foringer, i samme utførelse Grunnet og malt betong. Gipsplater sparklet og malt. Branntekniske plater. Alle himlinger innvendig malt med NCS NCS S0500-N (Klassisk Hvit) Minimum en stikkontakt i alle rom. Stikk for renhold i korridorer. Belysning sensorstyrt. Trappehus Flis 60 x 60 Gulvbelegg homogen vinyl, Forbo Granitt eller tilsvarende Malt/støvbundet betong Farge grå skifer eller tilsvarende Som for generelle fellesområder Som for generelle fellesområder Stikk i alle hovedrepo i trapperom. Belysning sensorstyrt eller akustisk styrt. Areal for postkasser og sykkelparkering Som for generelle fellesområder Som for generelle fellesområder Som for generelle fellesområder Minimum en stikkontakt i alle rom. Stikk forberedt for lading av el-sykler i sykkelparkering. Belysning sensorstyrt. Stue En-stavs parkett iht. interiørkonsept Gipsplater sparklet og malt med vaskbar akrylmaling, glans 05 farge iht. interiørkonsept. Alle gerikter/ gulvlister/foringer, NCS S0500-N (Klassisk Hvit) Gipsplater sparklet og malt, glans 02 farge NCS S0500-N (Klassisk Hvit). Iht. NEK400 siste utgave. TV punkt – komplett. Lyspunkt på vegg ved tak.

59 VARME SANITÆR VENTILASJON ANNET Vannbåren varme med radiatorer. Alternativt elektriske panelovner i iht. krav i gjeldende forskrifter Rør-i-rør-system. Ventilasjon iht. gjeldende forskrifter Som for generelle fellesområder Som for generelle fellesområder Rekkverk i stål, aluminium eller glass iht. TEK17. Som for generelle fellesområder Som for generelle fellesområder Vannbåren gulvvarme iht. normert behov. Balansert ventilasjon med varme- gjenvinning iht. gjeldende forskrifter. Hvite NCS S0500-N (Klassisk Hvit) innerdører med dørvrider i børstet stål. Balkongdører, vinduer skal ha farge ut- og innvendig iht. materialbeskrivelse. Foringer og smyg/omramminger for balkongdører, vinduer skal være i farge NCS S0500-N (Klassisk Hvit).

60 ROM GULV VEGGER HIMLING EL-ANLEGG Kjøkken Som stue Som stue Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Lyspunkt på vegg ved tak. Gang Som stue Som stue Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Downlights type SG eller tilsvarende. Soverom Som stue Som stue Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Føringsvei til punkt for TV. Lyspunkt på vegg ved tak. ROMBESKRIVELSE Dato: 20.11.2021

61 VARME SANITÆR VENTILASJON ANNET Som stue En og halv kums oppvaskkum med ettgreps armatur - Oras el. tilsv. Tilkoblingspunkt varmt forbruksvann for oppvaskmaskin. Som stue Avtrekk over/i koketopp - kullfilter/gjenvinning Innredning: HTH Kjøkken modell Next Grå med 630 Grafitt benkeplate. iht. kjøkken-tegninger. Asko Craft Black steel hvitevarer: Kjøleskap/frys, stekeovn, koketopp, og oppvaskmaskin for varmtvann Innerdør som for stue. Som stue Som stue Ytterdør leveres innvendig malt. Utvendig farge iht- materialbeskrivelse. El-skap og fordelingsskap for TV/ data-kobling. Innerdør som for stue. Som stue Som stue Innerdør som for stue.

62 ROM GULV VEGGER HIMLING EL-ANLEGG Bad 30 x 30 cm keramiske fliser, mosaikkfliser i nedsenket dusjsone. 30 x 60 cm keramiske fliser Alle gerikter/foringer, NCS S0500-N (Klassisk Hvit) Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Downlights type SG eller tilsvarende. Det skal monteres stikkontakt ved speil for baderomsinnredning Vaskerom 30 x 30 cm keramiske fliser Gipsplater sparklet og malt med våtromsmaling, glans 05. Alle gerikter/gulvlister/ foringer, NCS NCS S0500-N (Klassisk Hvit) Sokkelflis som gulvflis Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Downlights type SG eller tilsvarende. Gjeste WC Som vaskerom Som stue Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Lyspunkt i tak. Innvendig bod Som stue Som stue Som stue Iht. NEK400 siste utgave. Lyspunkt i tak. Sportsbod Som for generelle fellesområder Nettingvegger Som for generelle fellesområder Iht. NEK400:2018. Sikkontakter plasseres i gangarealer ROMBESKRIVELSE Dato: 20.11.2021

63 VARME SANITÆR VENTILASJON ANNET Vannbåren gulvvarme iht. normert behov. Vask- og dusjarmatur fra Oras eller tilsvarende, dusjvegger i glass, nedsenket gulv med rektangulær slukrist i dusjsone. Dersom ikke eget vaskerom; opplegg for vaskemaskin for tilkobling til både kaldt og varmt forbruksvann fra varmesentral. Vegghengt toalett, hvit Som stue Scala baderoms-innredning iht. tegning. Speil med integrert lys. Dersom ikke eget vaskerom; Asko vaskemaskin inkludert Innerdør som for stue Som bad Opplegg for vaskemaskin for tilkobling til både kaldt og varmt forbruksvann fra varmesentral. Som stue Asko vaskemaskin inkludert Vaskemaskin driftes på VV fra sentral Innerdør som for stue Som bad Håndvaskarmatur fra Oras eller tilsvarende. Vegghengt toalett, hvit Som stue Scala baderoms-innredning iht. tegning. Speil med integrert lys. Innerdør som for stue Som stue Innerdør som for stue Ventilert Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dør med beslag for hengelås

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY0MDg=